Promisiune

“Astfel spune DOMNUL, care dă soarele ca lumină ziua și rânduielile lunii și ale stelelor ca lumină noaptea; care desparte marea când valurile ei răcnesc; DOMNUL oștirilor este numele său:

Dacă acele rânduieli se depărtează dinaintea mea, spune DOMNUL, atunci sămânța lui Israel de asemenea va înceta de la a fi o națiune înaintea mea pentru totdeauna.

Astfel spune DOMNUL: Dacă cerul de deasupra poate fi măsurat și temeliile pământului pot fi cercetate dedesubt, eu de asemenea voi lepăda toată sămânța lui Israel pentru tot ce au făcut ei, spune DOMNUL.”

Ieremia 31:35-37 (Traducerea FIDELA)


Ultimul convertit al lui John Harper


Impresionantul festival de la Lacul Thun s-a încheiat deja, iar Titanicul de pe scena din Thun a fost demontat şi va aminti într-o nouă locaţie de groaz­nicul eveniment. Am găsit un episod deosebit despre teribila tragedie într-o broşură. Iată un scurt fragment: «Când s-a scufundat Titanicul, şi John Harper a luptat împotriva morţii umede și reci. El era un creştin convins, căruia nu îi era teamă de moarte. O siluetă agăţată de o scândură a ajuns lângă el purtată de apă. El i-a strigat naufragiatului: „Eşti tu mântuit?" Răspunsul pe care l-a primit a fost: „Nu!" Harper i-a spus: „Crede în Domnul Isus şi vei fi salvat!" Înainte să îi poată răspunde, bărbatul a plutit mai departe în întuneric. Câteva clipe mai târziu, curentul i-a apropiat din nou. Harper, aflat pe moarte, a strigat din nou: „Eşti tu mântuit?" Din nou acelaşi răspuns: „Nu." Cu ultimele puteri, John Harper a repetat afirmaţia de mai devreme: „Crede în Dornnul Isus şi vei fi mântuit!" Naufragiatul a fost scos din apă mai târziu și salvat.
În Hamilton, Ontario, acest supravieţuitor a mărturisit că a fost „ultimul om convertit" de John Harper. El a luat în serios în apele reci strigătul lui Harper şi i s-a încredinţat trup şi suflet, pentru viaţă și moarte, lui Isus Cristos. În acea noapte deznădăjduită el a avut parte de amândouă.»
În aceeaşi noapte groaznică s-a mai întâmplat ceva deosebit din punct de vedere spiritual, și anume faptul ca or­chestra vasului a cântat cântecul «Mai aproape de Tine, Doamne». HANS KUNZ, THUN-DORRENAST
Articol preluat din  revista Strigătul de la miezul nopții  03.2013

No comments:

Post a Comment

Comentarii