Promisiune

Aşa vorbeşte Domnul care a făcut soarele să lumineze ziua, care a rânduit luna şi stelele să lumineze noaptea, care întărâtă marea şi face valurile ei să urle, El, al cărui nume este Domnul oştirilor: „Dacă vor înceta aceste legi dinaintea Mea, zice Domnul, şi neamul lui Israel va înceta pe vecie să mai fie un neam înaintea Mea!”

Aşa vorbeşte Domnul: „Dacă cerurile sus pot fi măsurate şi dacă temeliile pământului jos pot fi cercetate, atunci voi lepăda şi Eu pe tot neamul lui Israel, pentru tot ce a făcut, zice Domnul.” Ieremia 31:36-37

Ultimul convertit al lui John Harper


Impresionantul festival de la Lacul Thun s-a încheiat deja, iar Titanicul de pe scena din Thun a fost demontat şi va aminti într-o nouă locaţie de groaz­nicul eveniment. Am găsit un episod deosebit despre teribila tragedie într-o broşură. Iată un scurt fragment: «Când s-a scufundat Titanicul, şi John Harper a luptat împotriva morţii umede și reci. El era un creştin convins, căruia nu îi era teamă de moarte. O siluetă agăţată de o scândură a ajuns lângă el purtată de apă. El i-a strigat naufragiatului: „Eşti tu mântuit?" Răspunsul pe care l-a primit a fost: „Nu!" Harper i-a spus: „Crede în Domnul Isus şi vei fi salvat!" Înainte să îi poată răspunde, bărbatul a plutit mai departe în întuneric. Câteva clipe mai târziu, curentul i-a apropiat din nou. Harper, aflat pe moarte, a strigat din nou: „Eşti tu mântuit?" Din nou acelaşi răspuns: „Nu." Cu ultimele puteri, John Harper a repetat afirmaţia de mai devreme: „Crede în Dornnul Isus şi vei fi mântuit!" Naufragiatul a fost scos din apă mai târziu și salvat.
În Hamilton, Ontario, acest supravieţuitor a mărturisit că a fost „ultimul om convertit" de John Harper. El a luat în serios în apele reci strigătul lui Harper şi i s-a încredinţat trup şi suflet, pentru viaţă și moarte, lui Isus Cristos. În acea noapte deznădăjduită el a avut parte de amândouă.»
În aceeaşi noapte groaznică s-a mai întâmplat ceva deosebit din punct de vedere spiritual, și anume faptul ca or­chestra vasului a cântat cântecul «Mai aproape de Tine, Doamne». HANS KUNZ, THUN-DORRENAST
Articol preluat din  revista Strigătul de la miezul nopții  03.2013

No comments:

Post a Comment

Comentarii